Spela videoklipp

Solceller lantbruk – så räknar vi

Då många lantbrukare har stora takytor har de ofta mycket goda förutsättningar för att få en bra årsproduktion och avkastning på en anläggning med solceller.
När vi arbetar med solceller för lantbruk börjar allt med ett kostnadsfritt möte och en drönarmätning av dina tak. Genom mätningen får vi reda på vilka möjligheter just du har. Vi utgår sedan alltid från din årsförbrukning och räknar på den mest optimala solcellsanläggningen efter dina förutsättningar. Allt för att du ska få så bra avkastning på dina solceller och så låg elräkning som möjligt.

vi räknar på din solaffär

  Vi börjar med att ringa eller maila dig för att sedan erbjuda en kostnadsfri drönarmätning där vi gör en exakt beräkning av din takyta. Därefter kan vi skräddarsy en solenergi-lösning som passar perfekt för dig.

  Fler nöjda lantbruk med solceller

  vad säger våra kunder?

  Lantbrukare med solceller

  Sex anledningar att välja solceller för lantbruk

  1

  Vi kan lantbruk

  Det som skiljer oss från många andra installatörer av solceller är att vi förstår lantbrukare. Vi vet hur ett lantbruk eller jordbruk fungerar, vilka utmaningar du står inför och vilka möjligheter du vill kunna utnyttja.

  2

  Kvalitét

  Våra montörer och elektriker har lång erfarenhet, stor kunskap och jobbar endast med komponenter och system av högsta kvalitet. Detta för att säkerställa en störningsfri drift och en lång livslängd.

  3

  HELHETSANSVAR

  Vi tar ett helhetsansvar för hela leveransen. Allt från projektering till montering, installation och driftsättning av solceller. Dessutom ingår allt du behöver för en komplett anläggning.

  4

  Senaste tekniken

  Våra solcellsanläggningar för lantbruk använder de bästa solenergi-systemen som marknaden har att erbjuda. Det gör att du får ut maximalt av dina solceller.

  5

  Personlig service

  Om du väljer oss som samarbetspartner kan du känna dig trygg hela vägen. Vi ser till att du får skräddarsydd personlig service innan, under och efter leverans och finns lätt tillgängliga för support samt erbjuder serviceavtal efter installation.

  6

  Alltid uppdaterade

  Vi ser till att hålla oss uppdaterade gällande regler och krav från myndigheter. På samma sätt håller vi oss uppdaterade gällande produktnyheter inom solceller. Detta för att vara säkra på att vi levererar marknadens bästa och mest moderna solcellslösning.

  Sex anledningar att välja El av Sol

  1

  Vi kan lantbruk

  Det som skiljer oss från många andra installatörer är att vi förstår lantbruk. Vi vet hur er verksamhet fungerar, vilka utmaningar du står inför och vilka möjligheter du vill kunna utnyttja.

  2

  Kvalitét

  Vi har lång erfarenhet, stor kunskap och jobbar endast med komponenter och system med hög kvalitet och lång livslängd. Dessutom använder vi oss bara utav erfarna montörer och elektriker.

  3

  Helhetsansvar

  Vi tar ett helhetsansvar för hela leveransen. Allt från projektering till montering, installation och driftsättning. Dessutom ingår allt du behöver för en komplett anläggning.

  4

  Senaste tekniken

  Våra solcellsanläggningar använder de bästa solenergi-systemen som marknaden har att erbjuda. Det gör att du får ut maximalt av din anläggning.

  5

  Personlig service

  Med oss som partner kan du känna dig trygg och omhändertagen innan, under och efter leverans. Vi har en personlig kontakt under hela processen och finns lättillgängliga för support efter installation.

  6

  Alltid uppdaterade

  Vi håller oss ständigt uppdaterade på regler och krav från myndigheter. På samma sätt håller vi oss uppdaterade gällande produktnyheter, för att vara säkra på att vi levererar marknadens bästa och mest moderna solcellslösning.

  BOKA EN KOSTNADSFRI KONSULTATION MED VÅRA SOLCELLEXPERTER

  Håkan Lindberg

  Johan Jansson

  Simon Bojestig

  Vad ska man tänka på när man monterar solceller på en jordbruksfastighet?

  Att montera solceller på en lantbruksfastighet är en bra affär som både sänker driftskostnaderna för lantbruket och dessutom ökar värdet på fastigheten. När du som lantbrukare funderar på att dra nytta av solel finns det några saker som är extra viktiga att tänka på.

  Behövs bygglov?

  I regel behövs inte bygglov för att installera solceller på en lantbruksfastighet. Om fastigheten eller någon av byggnaderna är kulturmärkt kan bygglov dock behövas. Du bör alltid kontakta byggnadsnämnden i din kommun för att höra om bygglov behövs eller ej.

  Hur stor anläggning behöver jag?

  Det är mycket viktigt att anläggningen dimensioneras och optimeras på rätt sätt för att täcka lantbrukets behov och ge dig så stor avkastning som möjligt. Här kan vi hjälpa dig genom att designa din anläggning helt utifrån dina behov.

  Kvalitet ger bäst avkastning

  Att bara jaga efter lägsta pris är en dålig strategi när det kommer till solel. Visst kan du få ner dina initiala kostnader, men du kommer att få en anläggning av lägre kvalitet som under sin livstid ger dig större kostnader för underhåll och reparation. I det långa loppet gäller samma sak för solel som för de flesta andra produktområden – kvalitet vinner alltid över pris.

  Solenergi och lantbruk – en perfekt kombination

  För den som strävar efter att driva ett modernt och hållbart lantbruk är solel mer eller mindre en självklarhet. För ett lantbruk blir solel en investering som ger avkastning både ekonomiskt och miljömässigt. På de flesta lantbruk finns ekonomibyggnader med stora takytor, som i kombination med stora öppna markytor runt om gör förutsättningarna för solcellsanläggningar optimala.

  Många vinster med solenergi

  Förutom att verksamheten till stor del kan drivas av solel och elkostnaderna bara blir lägre och lägre så ökar även lantbruksfastighetens värde. Lantbruket blir också mer hållbart och betydligt mer attraktivt i medvetna konsumenters och upphandlares ögon. När vi installerar din solcellsanläggning hjälper vi dig gärna att åskådliggöra vinsterna för miljön genom att sätta upp skärmar som visar data från anläggningen på ett tydligt och informativt sätt. Du håller dig dessutom hela tiden enkelt uppdaterad om elproduktion och förbrukning via den smidiga mobilappen.

  Vi installerar solel på ditt lantbruk

  Vi tar hand om hela processen med att installera en solcellsanläggning på ditt lantbruk, från planering och design till installation och driftsättning. Dessutom kan vi erbjuda fördelaktiga serviceavtal när anläggningen väl är igång. Kontakta oss för mer information så bokar vi ett kostnadsfritt möte!

  Avräkningstid för solceller inom lantbruk och jordbruk

  Hur lång är avräkningstiden för en solcellsanläggning på ett lantbruk, det vill säga när har du fått tillbaka din investering? Det beror på flera faktorer, främst anläggningens storlek men också vilka produkter du väljer och så klart hur stor elförbrukning verksamheten har. När man installerar en solcellsanläggning på ett lantbruk vill man gärna att så mycket av elen som produceras används direkt, det ger bäst avkastning i det långa loppet.

  Vi optimerar din anläggning

  Därför är det viktigt att du väljer en leverantör med erfarenhet av lantbruk och som vet vad som är viktigt att tänka på vid planering och installation av större solcellsanläggningar. Det är där vi kommer in i bilden. Vi hjälper dig att räkna på din anläggning, och våra skickliga designers tar fram en skräddarsydd solcellsanläggning som ger dig en så kort avräkningstid som möjligt utifrån de förutsättningar som finns på ditt lantbruk.

  lär dig mer om solceller

  samarbetspartners

  Vi använder cookies för att du ska få en bra användarupplevelse. Läs mer om cookies här.